Tässä kokki Joachim Silfverin peurakeitto. Hänellä on cateringyritys Smaka, mistä suoraan voi tilata valmiita aterioita. Joachim tekee paljon yhteistyötä Viltgårdenin kanssa.
Smakan peurakeitto. |
Tarvitset: n 1kg Peuran lapapaistia tai
muuta patalihaa
1nippu kevätsipulia
1nippu luomu hunajanaurista
1nippu luomu porkkanaa
1nippu luomu keltajuurta
Neulapapuja,valkosipulia,rosmariinia,persiljaa,lipstikkaa,mustapippuria,laakerinlehtiä,tomaattipyrettä,sinapinsiemeniä
1.päivä
Ota lihaan hyvä väri kuumalla pannulla ja
laita lihat kannelliseen pataan. Kaada vettä päälle niin että liha peittyy,
lisää suola n 15g per/kg, tuore rosmariinin oksa,muutama mustapippuri, laakerinlehti
ja valkosipulin kynsi.
Laita uuniin 90 astetta ilman kiertoilmaa,
pataan kansi päälle ja lihat hautumaan 7h.
Helpointa on tehdä tämä vaihe edellisenä
iltana ja hauduttaa lihat yön aikana.
2.päivä
Anna lihan vetäytyä/jäähtyä liemessä.
Pese juurekset kylmällä vedellä ja leikkaa
n 3 x 3 cm paloiksi uunipellille.
Hienonna sipuli, persilja ja leikkaa pavut
isoiksi paloiksi.
Paahda juurekset kovassa lämpötilassa n
250, niin että ottaa vähän väriä.
Freesaa sipuli, lisää rkl sinapinsiemeniä
ja rkl tomaattipyrettä.
Lisää pari litraasiivilöityä lihojen haudutus lientä ja keitä vähän
kasaan.
Lisää paahdetut juurekset ja leikkaa liha
isoiksi paloiksi.
Tarjoiltaessa lisää persilja, lipstikka ja
neulapavut ja tarkista maku.
Joachim kertoo sopan reseptiä Mariebergin sorsajahdin ruokatuokiolla. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar