torsdag 29 september 2016

Riistapata keltavahveroilla

Syksyn kruunaa täyteläinen riistapata. Tarjoa se keitettyjen perunoiden, mustaherukkahyytelön sekä salaatin kera. Juomaksi sopii erinomaisesti lasillinen Brunelloa, Baroloa tai Bordeaux.

Rekvisiitta: Gerberan valurautapata, (väri sable black) lifestylekauppa Rosalinda, Kauppakeskus Strand, Inkoo.



Resepti 4-6 annosta

1,5 kg hirven ja peuranlihaa. Lihassa saa olla luu mukana. (patapaloja, lapaa, rintaa)
2 purkkia tomaattisäilykettä (à 400g, murskaa tai kokonaisia)
2-3 dl kiehautettuja keltavahveroita
2 keltaista sipulia
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
3 rosmariinin oksaa (tuore)
3 dl punaviiniä
2 dl kermaa ruoanlaittoon
2-3 dl vettä
1 rkl mustaherukkahyytelöä
2 tl sokeria
suolaa, mustapippuria
4-5 katajanmarjaa
Persiljaa koristeeksi jos haluaa

  • Leikkaa liha varovasti pois luusta. Poista lihasta jänteet ym. Leikkaa liha melko pieniksi paloiksi. Ruskista kuumassa valurautapadassa öljyn ja voin seoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kaada tomaattimurska, vesi, viini, sokeri, katajanmarjat ja valkosipuli pataan.
  • Anna kiehua tunnin ajan.
  • Kuori ja pilko sipulit suuriksi paloiksi, lisää ne pataan. Lisää suolaa ja pippuria oman makusi mukaan. Lisää mustaherukkahyytelö ja keltavahverot. Laita rosmariininoksat mukaan ja anna kiehua vielä tunnin. Voit lisätä myös hiukan vettä jos sille on tarvetta. 
  • Pata saa hautua hyvän tovin, liha vain paranee. 
  • Ota luu pois ennen tarjoamista, sekoita kermaa joukkoon, kuumenna nopeasti ja tarjoa! 

Peuranlihaa vasemmalle ja hirvenlihaa oikealle.


Tarjoa mustaherukkahyytelön kanssa! Lautanen Arabia, vintage. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar