onsdag 8 mars 2017

Hannas och Oskars viltburgare med batatstavar

Mina vänner Hanna och Oskar från Kärrby Gård i Snappertuna (som är nästan lika stora viltkött-fantaster som jag själv) gästspelar på Viltgårdens Mat&Dryck med en av sina egna favoriter. Den alltid aktuella viltburgaren! Enkelt, gott och superb alla årstider. 

Foto: Hanna Eliasson&Oskar Tallberg.

Recept

4 portioner

Biffen

600g viltfärs, ex. hjort eller älg
1 ägg
svartpeppar
salt

Lingonmajonnäs

1 dl majonnäs
2 msk lingonsylt

Till servering

4 semlor från din lokala bagare
200 g getost
rucola

1 stor batat

  • Ställ ugnen på 200 grader. Skala bataten och skär den i stavar. Strö över lite salt och en skvätt olivolja, blanda om. Lägg batatstavarna på en plåt, beklädd med bakplåtspapper. Lägg in i ugnen ca 40 min.
  • Blanda färsen i en bunke. Tillsätt ägg, salt och peppar. Blanda väl och forma till fyra burgarbiffar. Stek i lite smör. Skiva getosten och sväng skivorna snabbt i stekpannan så osten lite smälter. Placera getosten på biffarna.
  • Blanda majonnäs med lingonsylten. Smaka av om du vill ha mer lingonsmak.
  • Dela och värm bröden i stekpannan. Bädda nederdelen med lingonmajonnäs och rucola, toppa med burgare och getosten. Lägg på brödlocket och servera genast tillsammans med batatstavarna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar