Mina vänner Hanna och Oskar från Kärrby Gård i Snappertuna (som är nästan
lika stora viltkött-fantaster som jag själv) gästspelar på Viltgårdens Mat&Dryck med en av
sina egna favoriter. Den alltid aktuella viltburgaren! Enkelt, gott och superb
alla årstider.
Foto: Hanna Eliasson&Oskar Tallberg. |
Recept
4 portioner
Biffen
600g viltfärs, ex. hjort eller älg1 ägg
svartpeppar
salt
Lingonmajonnäs
1 dl majonnäs2 msk lingonsylt
Till servering
4 semlor från din lokala bagare200 g getost
rucola
1 stor batat
- Ställ ugnen på 200 grader. Skala bataten och skär den i stavar. Strö över lite salt och en skvätt olivolja, blanda om. Lägg batatstavarna på en plåt, beklädd med bakplåtspapper. Lägg in i ugnen ca 40 min.
- Blanda färsen i en bunke. Tillsätt ägg, salt och peppar. Blanda väl och forma till fyra burgarbiffar. Stek i lite smör. Skiva getosten och sväng skivorna snabbt i stekpannan så osten lite smälter. Placera getosten på biffarna.
- Blanda majonnäs med lingonsylten. Smaka av om du vill ha mer lingonsmak.
- Dela och värm bröden i stekpannan. Bädda nederdelen med lingonmajonnäs och rucola, toppa med burgare och getosten. Lägg på brödlocket och servera genast tillsammans med batatstavarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar