söndag 3 januari 2016

Stekt ringduva med kastanjehonung

Gott nytt år alla vänner av vilt! Nu då julen och nyåret är undanstökade kan vi koncentrera oss på vinterns övriga festligheter och måltider i goda vänners lag. Här är en förrätt som du snabbt lägger upp och som kan serveras både kall och varm. Väldigt enkel men utsökt. Serveras givetvis med champagne eller valfri torr bubbel med karaktär. Duvans kraftiga smak tål förstås också andra drycker men till en förrätt är det ju extra festligt att inleda med bubbel.



Jag har använt en salladsblandning bestående av rucola, mangold och mâche men du kan använda vilken sallad du gillar eller råkar ha hemma. Kastanjehonungen har jag inhandlat i vingården Col 'd Orcias egen vinshop i Toscana. Motsvarande finns i välsorterade affärer men du kan förstås också använda helt vanlig flytande honung. Honungen rundar av duvans kraftiga smak. Jag har använt ringduva men skogsduva funkar lika bra.

Recept för 4 personer

4 små duvbröst
4 färska fikon
Salladsblandning (rucola, mangold, mâche)
Kastanjehonung
Balsamvinäger
Olivolja
Salt
Peppar


Gnid in duvbrösten med olja, balsamvinäger, salt och peppar. Stek dem på hög värme cirka 1 minut per sida. Lägg dem på ett skärbräde och vila medan du portionerar ut salladsblandningen på tallrikarna. Skär upp brösten och arrangera bitarna på salladen. Garnera med fikonen. Ringla honung över alltihop och servera!





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar