Den övriga menyn bestod bland annat av
omelett, pumpasoppa, griskind, bagettskivor med paté av grislever och andra inälvor,
lufttorkad skinka och italienska korvar, tryffeltagliatelle, kokta ärter, potatis
och ost. Han bjöd också på torkat kött av bergsget som han själv jagat på Mont
Blancs södra sida där hans släkt har jakträtt. Till efterrätt blev det persikotårta.
En oförglömlig dag som började med rundtur i vinkällaren och avrundades med en
massiv vinprovning utan och med mat. Col d’Orcias mest kända vi är Brunello di
Moltalcino DOCG Riserva och Rosso di Moltalcino. Tyvärr fås dessa vin inte ännu
på Alko men på Systembolaget i Sverige är de storsäljare.
Recept
Recept
1
rådjurslår (kan också vara hjort)
Rödvin
för marinering (vilket som helst passar)
Salt
Peppar,
rosmarin, timjan, vitlök, olivolja för kryddblandningen
Putsa
låret så gott det går från hinnor och fett. Blanda alla kryddor i en mortel
till en röra. Gnid in allt i köttet. Lägg låret i en stekpåse, häll på rödvin. Stäng
påsen. Ställ svalt, låt ligga över natten eller en halv dag. Stek långsamt i
ugn på 110 grader ca 3 timmar beroende på lårets storlek. Köttet ska vara
genomstekt och lätt lossa från benet. Låt köttet svalna en stund innan du skär
upp lämpliga bitar. Ta vara på vätskan som kommit från köttet, sila och red en snabb
sås. Det blir utsökt! Servera med klyftpotatis, rotsaker i ugn,
svartvinbärsgelé och ett gott vin, helst Brunello.
COL D'ORCIA
COL D'ORCIA
Steker man köttet i stekpåsen?
SvaraRaderaDet undrar jag också!..?
SvaraRadera