Köttbullarna passar till vad som helst, pasta eller potatis. Jag serverar dem med potatismos, nypotatis (om det finns tillgång till dem) eller gamla hederliga kokta potatisar. Jag har en varmluftsugn, så tid och temperaturer är anpassade efter det. I en ugn utan varmluftsfunktion kan du behöva några minuter till.
20-25 köttbullar
(Receptet går givetvis att dubblera)
500
g malet älgkött
1
dl matlagningsgrädde eller gräddfil
En
knivsudd curry
Lite
paprikapulver
Några
tag med svartpepparkvarnen
Salt
Sätt
ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser väl. Låt stå cirka 5 minuter.
Under tiden kan du skala eller tvätta potatisar för kokning eller potatismos.
Rulla köttbullar i önskvärd storlek och lägg dem tätt i en ugnsfast form eller på
en plåt. Bullarna krymper en del. Låt köttbullarna vara i ugnen tills de är
fint bruna utanpå, cirka 20-25 minuter. Inte längre för då blir de torra.
Vill
du ha köttbullar i sås? Sätt köttbullar och sky i en liten gryta och häll över
matlagningsgrädde. Garnera med färsk persilja eller gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar