torsdag 24 september 2015

Filip Langhoff besökte Viltgården!

Finlands hetaste restaurangpar just nu är förstås kocken Filip Langhoff och sommelieren Linda Stenman- Langhoff. Parets restaurang Ask i Helsingfors är belönad med en prestigefull Michelinstjärna!


Linda och Filip besökte Viltgården i samband med andjaktspremiären och svarade på fem snabba frågor. Inom kort bjuder Filip också på ett av sina favoritviltrecept här med Lindas vinrekommendationer.

1.     Beskriv varandra med tre ord.
2.     Vad är ert förhållande till viltkött?
3.     Säg en krydda ni inte klarar er utan.
4.     Det här äter våra barn.
5.     Favoritredskap i köket


1. Filip om Linda: Envis, positiv, arbetsmyra.
Linda om Filip: Noggrann, ”försvinner in i sin egen värld ibland”, lite tokig.

2. Man äter det alltför sällan! En röd burgund eller ett pinot noir till är supergott. (Linda)
Jag älskar att använda det i säsongen! Det är lite krångligt att få tag på men få se nu om vi börjar ha Viltgårdens kött på menyn. (Filip)

3. Salt. Jag jobbar mera med salt för att få fram råvarornas egen smak. Alla andra kryddor kan jag leva utan. (Filip )

Man behöver salt och fett. (Linda)

4. Den ena äter allt. Vår yngre dotter äter väldigt mycket rå fisk. Om hon fick välja skulle hon äta sushi varje dag. Den äldre sonen är mer kräsen.  Han är tio år och har ätit på 12 stjärnkrogar sedan han föddes. Men han är nog ett mer typiskt barn som gillar pasta, ris och såser.


5. Vinöppnare. Jag har alltid en vinöppnare med mej i väskan. (Linda) Mina knivar! (Filip)'

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar